Nieuws

Magnetic resonance imaging (MRI) is zowel in de humane als de veterinaire geneeskunde een ideale onderzoekstechniek om peri- en intra-articulaire weke delen structuren in beeld te brengen. Dankzij het sensitief karakter van MRI zijn subtiele veranderingen in het beenmerg (oa. botoedeem ) (Fig. 1) vast te stellen. MRI kan als techniek toegepast worden op alle gewrichten van zowel voorpoot als achterpoot van honden en katten. Schouder, elleboog en knie zijn de meest gevisualiseerde gewrichten op MRI in de veterinaire geneeskunde.

Het meest voorkomend probleem thv de ellebogen bij jonge honden is LPC (Losse Processus Coronoïdeus). Het coronoïd kan los (gefragmenteerd) zitten of er kan een fissuur aanwezig zijn. De diagnose wordt meestal via een klinisch onderzoek en radiografieën gesteld.
Tijdens het klinisch onderzoek kan er duidelijk pijn uitgelokt worden bij extensie en exorotatie van de elleboog. De radiografische diagnose kan makkelijk zijn bij gefragmenteerde coronoïden maar soms erg subtiel bij coronoïden met een fissuur.

© Copyright Orion - disclaimer - Privacy beleid - Webdesign by Artissoft