Team

Johan Van Ommen

Johan Van Ommen (afgestudeerd aan het RUG (België))

Johan van Ommen studeerde in 1991 als dierenarts af aan de RUG. Sindsdien heeft hij zich via tal van buitenlandse bijscholingen bekwaamd binnen de orthopedische-, neurologische- en weke delen chirurgie. Sinds 1991 was hij werkzaam in Dierenartsenpraktijk Het Ganzenpad.
Vanaf 2009 heeft hij deze Dierenartsenpraktijk overgenomen en omgedoopt in Dierenartsenpraktijk Orion. Deze dierenartsenpraktijk heeft sindsdien zich volledig ingezet op de ontwikkeling van de vakgebieden orthopedie, neurologie, medische beeldvorming en chirurgie. Daardoor kwam er in 2012 eerst de MRI scanner en in 2014 de CT scanner.
Het was dan ook een logische stap om vanaf 1 augustus 2014 voluit te gaan voor een Dierenkliniek voor orthopedie, neurologie, medische beeldvorming en chirurgie. Deze Dierenkliniek werd opgericht samen met collega Iris Van Soens Dipl ECVN en collega Kaatje Kromhout (beoordeling CT en MRI). Johan is de zaakvoerder van Dierenkliniek Orion en legt zich toe op de chirurgie.

linkedin
Iris Van Soens

Iris Van Soens Dipl. ECVN (afgestudeerd aan het RUG (België))

Iris Van Soens studeerde eerst in Antwerpen en nadien in Gent waar ze haar diploma van dierenarts behaalde in 1999. Direct nadien begon ze te werken in de kleine huisdierenkliniek van de Universiteit Gent. Aanvankelijk legde ze zich toe op de anesthesie van katten en honden, maar na 2 jaar begon ze een specialisten opleiding in de neurologie en bereidde ze een doctoraatsonderzoek voor. In 2009 behaalde ze de titel van doctor in de diergeneeskunde met haar doctoraatsonderzoek genaamd: Magnetische stimulatie van het zenuwstelsel bij hond en kat. In 2011 behaalde ze de titel van Europees specialist in de Neurologie. In 2010 is ze parttime gaan werken aan de dierenkliniek van de Universiteit Gent en parttime als zelfstandig dierenarts in verschillende praktijken in België en Nederland. Sinds 2012 is ze ook werkzaam als parttime neuroloog aan de facultaire dierenkliniek voor kleine huisdieren van de Universiteit Luik. Sinds 15 juli 2014 is ze werkzaam in Dierenkliniek Orion en aan de Universiteit Luik. Iris Van Soens is auteur en mede-auteur van verscheidene nationale en internationale wetenschappelijke artikels.

linkedin
Britt Vanmal

Britt Vanmal (afgestudeerd aan het RUG (België))

Britt Vanmal behaalde haar diploma dierenarts in 2014 aan het RUG. Direct na haar studie startte ze haar internship aan de faculteit diergeneeskunde hetgeen Britt succesvol afrondde eind september 2015. Vanaf 1 oktober 2015 versterkt Britt het Orion-team. Binnen Dierenkliniek Orion legt Britt zich toe op de interne geneeskunde.

Kaatje Kromhout

Kaatje Kromhout (afgestudeerd aan het RUG (België))

Kaatje Kromhout studeerde in 2008 als dierenarts af aan de Universiteit Gent. Aansluitend startte zij haar internship Medische Beeldvorming aan de vakgroep Medische Beeldvorming van de Huisdieren en Orthopedie van de Kleine Huisdieren van de Faculteit Diergeneeskunde.
Sinds 2009 zorgt zij daar als lid van de CT-MRI-unit voor de dagelijkse onderzoeken en protocollering. In januari 2012 ging zij bijkomend als teleradioloog bij Dierenartsenpraktijk Orion aan de slag. Begin 2016 behaalde ze de graad van doctor in de diergeneeskundige wetenschappen met haar doctoraatsonderzoek getiteld “ Comparison of magnetic resonance imaging and computed tomography for the detection of specific brain and cervical spine abnormalities in small animals”.
Ook bij Dierenkliniek Orion komt de protocollering van MRI’s en CT’s van haar hand

linkedin

Het Assistente-team

Ons assistententeam bestaat uit 3 gedreven dames (Margo, Carolien, Evelien).

Aan de balie zorgen zij voor een vlotte ontvangst. Zij beantwoorden de telefoon, maken afspraken en staan steeds paraat voor uw vragen en verzuchtingen.

Tijdens de operaties staan ze de chirurg bij en houden ze uw huisdier steeds nauwlettend in het oog. Bij het ontwaken in de hospitalisatieruimte zorgen onze assistentes voor een dekentje en een warmtematje.  Zo kan uw huisdier rustig bijkomen.  Na de operatie zorgen ze voor het reinigen en steriliseren van het operatiemateriaal.

Uitlaten van de dieren, de hokken netjes houden, een knuffel en een aai, het hoort er allemaal bij.

© Copyright Orion - disclaimer - Privacy beleid
website by artissoft